23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

7 oktober 2010

27. Disneyfilm: Sneeuwwitje


Aan een echte Disney-collectie mag de eerste 'avondvullende' (vreemde term voor een film die nog geen 80 minuten duurt, maar goed) tekenfilm natuurlijk niet ontbreken. We waren al bijna te laat: de zogenaamde Platinum-films (de beste films, eigenlijk de echte klassiekers, zoals Assepoester, Sneeuwwitje en Dumbo) komen namelijk maar eens in de zeven jaar uit. Dan blijven ze een jaar beschikbaar, waarna ze weer de Disney-Kluis ingaan. Sneeuwwitje gaat deze maand weer de winkels uit, dus waren we vorige week nog net op het tijd met het kopen ervan.

Zoals ik al aangaf, was 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen' de eerste Disneyfilm. Het verhaal is eigenlijk maar kort: een prinses wordt door haar boze stiefmoeder ter dood veroordeeld, maar weet te ontkomen. Ze vindt haar toevlucht in een huisje in het bos, waar zeven dwergen wonen. Stiefmoeder komt er achter dat zij nog leeft, en probeert Sneeuwwitje alsnog te doden met een giftige appel. De appel zorgt echter voor een eeuwige slaap, waar Sneeuwwitje vervolgens uit wakker wordt gekust door de prins... en ze leefden nog lang & gelukkig.

Het korte verhaal, en het feit dat deze film uit de jaren '30 stamt, heeft zijn gevolgen in de snelheid - sommige scènes duren wel érg lang (er wordt een volle tien minuten door Sneeuwwitje met de dwergen gedanst en gezongen, dat is toch een beetje teveel van het goede), en de echte actie (de appel & het doden van de heks) duurt dan eigenlijk weer te kort. Toch is het een leuke film, wat vooral door de dwergen en de interactie met de bosdieren, met name de schildpad, komt. Het echte Disney-gevoel komt goed naar voren, maar het is niet één van mijn favorieten.



P.S. Mijn echte favoriet komt volgende maand uit: Belle & Het Beest! Verwacht maar een blog van grote lengte - ik kan die film dromen...

Geen opmerkingen: