23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

31 augustus 2010

58. Het tweede Nieuwe Land

Portugal! De rust op deze blog de afgelopen weken werd veroorzaakt door mijn vakantie in Portugal. Maandag 16 augustus vlogen Jouke en ik van Schiphol naar Lissabon, om daar twee weken te gaan genieten van cultuur, zon, zee, strand en lekker eten en ontspannen.

Aangezien ik hiervoor nog nooit in Portugal was geweest, heb ik meteen gewerkt aan het voltooien van doel 58: vijf nieuwe landen bezoeken. Het is een heerlijk land: mensen zijn aardig (en vooral geduldig! daar kan ik nog iets van leren...), het eten is heerlijk en het land barst werkelijk van de cultuur. Portugal is jarenlang in bezit geweest van de Moren, een volk uit Noord-Afrika. Later is er nog sprake geweest van zowel Engelse als Spaanse heerschappij. Nadat Portugal eigen baas werd, heeft het land een erg grote bloeitijd doorgemaakt (denk vooral aan de ontdekkingsreizen), iets dat nog steeds te merken is. Door al deze verschillende periodes staat Portugal vol met kathedralen, paleizen en kloosters in alle mogelijke verschillende stijlen. Veel te bezichtigen dus!

Naast de culturele uitstapjes (Sintra, Fátima, Lissabon..) hebben we uiteraard ook gewoon genoten van het weer en 'lekker niets doen'. Hier een kleine fotoimpressie van onze vakantie!



Sintra
Stadje, gebouwd op een berg, dat door Lord Byron 'de Hof van Eden' werd genoemd vanwege de prachtige natuur en het uitzicht. Meer mensen dachten dit, waardoor Sintra vol staat met paleizen en kastelen, waarvan we er drie bezocht hebben. Bovenstaande foto is genomen op Quinta da Regaleira, het landgoed van een barones.



Cabo da Roca
Het meest westelijke puntje van het Europese vasteland. Westelijker ligt alleen nog IJsland en Groenland (zelfs Ierland ligt minder westelijk!). Erg leuk om vrijwel geheel Europa achter je te hebben liggen, en vóór je alleen oceaan. Het is makkelijk om je voor te stellen dat men vroeger dacht dat de wereld hier ophield.



Ericeira
Op het strand van de badplaats waar ons appartement zich bevond. Uiteraard moesten er Baywatch-foto's gemaakt worden...!



Fátima
Katholieke bedevaartsplaats. Begin 20ste eeuw verscheen in Fátima de heilige maagd Maria aan drie herderskinderen. Naar aanleiding daarvan werd een kapel en een kathedraal gebouwd. De kapel staat op de plaats waar Maria aan hen verscheen, in de kathedraal liggen de herderskinderen inmiddels begraven. Erg indrukwekkend was vooral om te zien hoe mensen op hun knieën naar de kapel toe gingen.



Lissabon
Bij de Torre de Belém. Het stadsdeel Belém ('Bethlehem') is één van de oudste delen van Lissabon, waardoor hier veel te bezichtigen is, waaronder het Jeronimos-Klooster en deze Torre. De toren op de foto diende als militaire vesting, van waaruit Lissabon beschermd kon worden. Wat leuker is: naast deze toren lag de haven van Lissabon, waar de grote ontdekkingsreizen van onder meer Vasco da Gama begonnen.


Geslaagde vakantie, en een leuke vooruitgang van dit doel!

Nieuwe landen bezocht: 2/5.

Geen opmerkingen: