23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

18 juli 2011

Bioscoop #11: Harry Potter 7.2

De kans is groot dat je ergens de afgelopen weken wel een keer 'It all ends... July 13th' of 'Your childhood ends on July 13th' hebt gehoord. Je moet ook wel echt onder een héle grote steen (op de bodem van het midden van de Atlantische oceaan, met binnen een straal van 1000 km geen menselijk contact) hebben geleefd om nu nog niet te weten waar ik het over heb. Voor de zekerheid: uiteraard bedoel ik hier de áller, állerlaatste film van Harry Potter.

Toen vier jaar geleden het áller, állerlaatste boek uit de Harry Potter - serie uitkwam ('Harry Potter and the Deathly Hallows'), was dat natuurlijk eigenlijk al het einde. Toch hadden we toen nog meerdede films om naar uit te kijken, waardoor de heerlijke saga toch nog niet echt helemaal over was. Nu, met de laatste film, is dat echter wel het geval. Er is wat Harry betreft, niets meer om naar uit te kijken - geen boek én geen film.

Ik heb alle boeken gelezen (meerdere malen) en heb ook iedere film in de bioscoop gezien. Deel 7.1 (de eerste helft van het laatste boek) heb ik met Jouke gezien in de nachtpremière, en dat was zo'n leuke ervaring dat we besloten nu ook deel 7.2 in de nachtpremière te gaan bekijken. Bioscoop Arcaplex in Spijkenisse zette een mini-marathon op touw: om 21:00 deel 7.1, waarna om 00:01 deel 7.2 zou volgen. Leuk!

Na een kleine valse start (we dachten dat 7.1 om 21:30 zou beginnen, waardoor we dus de eerste 10 minuten hebben gemist..) genoten we afgelopen dinsdag 12 juli 's avonds van deel 7.1 Wederom vonden we deze film heerlijk - en de beste film tot dan toe. Om 23:30 was er pauze tot 00:00, waar we even gebruik van maakten door popcorn te halen, een rondje te lopen (toch wel een lange zit..) en een 3D-bril te halen.


En toen, om 00:01, begon deel 7.2. Wat een verschil met 7.1! Waar het eerste deel heel goed de wanhoop en het niet-weten van de zoektocht van Harry, Ron en Hermelien liet zien, was 7.2 juist de beladen met actie, precies zoals in het boek. Het verhaal ging in een razend tempo en volgde het boek vrijwel precies. Het enige nadeel vond ik, dat er in het eindgevecht voornamelijk de nadruk werd gelegd op de 'persoonlijke' vetes: Molly Weasley vs. Bellatrix Lestrange, Prof. MacGonagall vs. Prof. Snape en natuurlijk Harry vs. Voldemort. Het was leuk geweest om ook een gevecht te zien tussen de 'gewone' tovenaars en heksen, een soort pief-paf-poef met lichtflitsen en toverstokken, zeg maar. Overigens vond ik ook de hele epiloog nogal overbodig, maar dat vond ik in het boek ook al niet echt leuk. Maar dit zijn maar details - de film in zijn geheel was gewoon super.

Een waardig einde van de serie. =)

Geen opmerkingen: