23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

14 mei 2011

Film: Gooische Vrouwen (#9)

Bioscoopfilm nummer 9 is een feit:

Gooische Vrouwen


De afgelopen twee jaar heb ik met Myrthe met veel plezier de serie 'Gooische Vrouwen' gekeken. Ik had de serie al een tijdje op dvd en het leek ons leuk om samen alle afleveringen te kijken. Het zijn maar liefst 8 afleveringen per seizoen, en 5 seizoenen, dus 40 afleveringen te kijken van 40 minuten per stuk. Je zou zeggen dat dit te doen is binnen afzienbare tijd, maar wij hebben er dus twee jaar over gedaan. Dit kwam mede door het feit dat afspreken lastig is als je allebei in een ander deel van het land woont en drukke roosters hebt qua studie/stage/werk. Toch was de oorzaak vooral het feit dat we nooit in staat waren meer dan twee afleveringen op een avond te kijken. Dit omdat we de aflevering constant moesten pauzeren om commentaar te leveren of omdat we gewoon nog even iets wilden vertellen. Zodoende heeft het heel veel tijd, popcorn en witte wijn gekost om de serie af te kunnen kijken. Eigenlijk alleen maar leuk, dus ;-).

Toen in november bleek dat de film in maart in de bioscoop zou komen, en wij pas halverwege seizoen 3 waren, hebben we toch enige haast gemaakt en geprobeerd de hele serie te kijken voor de film uitkwam. Uiteindelijk hebben we heel maart koortsachtig naar gaatjes in onze agenda gezocht en is het gelukkig gelukt. Op 18 april zijn we vervolgens naar de bioscoop geweest, in de hoop dat de film even leuk zou zijn als de serie.

Hij was misschien nog wel leuker.

Van begin tot einde is het een hilarische film, waar misschien niet héél veel diepgang in zit, maar waar heel erg van genoten kan worden. Er wordt teruggegrepen op veel bekende elementen uit de serie (Martin Morero gaat uiteraard weer vreemd, Anouk&Tom kunnen weer niet met en niet zonder elkaar en er worden weer liters witte wijn gedronken), maar toch heeft de film net een beetje meer. Er zit vooral heel veel humor in (de zaal ging stuk toen Yari, de gay best friend van Cheryl, volledig zwart/wit gestippeld gekleed ging, en vervolgens met een dalmatiër naar buiten kwam lopen...!), en uiteindelijk komt uiteraard alles goed. Hoewel de film meer dan twee uur duurt, was onze eerste reactie aan het eind: ....is het nu al afgelopen?! Ik wil meer!

Need I say more? Gaan kijken dus! De film draait nog steeds (na meer dan twee maanden!).

PS. Stem ook even op de nieuwe poll! Het resultaat van de vorige is 'Oliver Twist' geworden. Die ga ik lezen nadat ik de Shopaholic-reeks (die lees ik nu, 6 delen, ben net begonnen aan deel 4) uit heb. =)

Geen opmerkingen: