23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

12 mei 2011

Aanpassing!

Allereerst: sorry dat ik zo lang niet heb gepost! Ik heb het de afgelopen weken behoorlijk druk gehad, waardoor ik eigenlijk tijd tekort kwam voor deze blog. Bovendien was ik me even aan het bezinnen over mijn 101 doelen. Ik ben inmiddels goed 400 dagen onderweg en nader dus de helft van mijn project. Dit was reden om mijn doelen nog eens door te lezen en te zien bekijken of deze nog steeds haalbaar zijn.

Sommige doelen heb ik naar aanleiding hiervan besloten te vervangen. Welke dat zijn, bespreek ik in deze blog, samen met de reden waarom. Ik heb steeds geprobeerd de doelen te vervangen door een doel in dezelfde categorie.

Studie/Werk
12. Mijn eigen bedrijfje op drie manieren promoten

Dit doel wordt vervangen door:
12. Proberen mijn masterscriptie gepubliceerd te krijgen

Waarom? Omdat ik heb besloten na mijn studie niet verder te gaan met mijn eigen bedrijfje ('Laura van Leeuwen Pedagogische Zorgverlening'). De reden hiervoor is de volgende. Ik heb LvLPZ opgericht toen ik nog bezig was met de bachelor Leerproblemen, en ik dacht dat ik graag persoonlijk met kinderen met onderwijsproblemen (door een specifiek leerprobleem of door andere lichamelijke/geestelijke problemen) wilde werken. Inmiddels ben ik echter bezig met de master Onderwijskunde, en weet ik dat ik veel liever op beleidsniveau wil gaan werken. Ik weet nog niet exact wát ik wil (veel dingen lijken me leuk), maar ik weet wel dat dit niet is wat ik wil. Vandaar dat ik stop met mijn bedrijfje. Ik vervang dit doel door een behoorlijk ambitieus ander doel: ik wil proberen mijn masterscriptie gepubliceerd te krijgen. Daarover meer als ik daadwerkelijk met mijn scriptie bezig ben!


Woning
13. Verhuizen naar het centrum van Rotterdam
17. Een mooie boekenkast kopen

Deze doelen worden vervangen door:
13. Minimaal 3 planten in huis hebben
17. Een stereo-installatie aanschaffen


Veel van jullie zullen al weten waarom doel 13 voorlopig nog niet doorgaat. Nadat Jouke en ik hebben meegedaan aan huizenjacht, hebben we eens op een rijtje gezet wat we nu écht allemaal nog willen. Het bleek toen dat we eigenlijk teveel willen in een te korte tijd. Daarom hebben we even prioriteiten moeten stellen.

We hebben allebei al jaren dezelfde droom, namelijk om eens een grote roadtrip te maken door de VS (heel grappig: op ons eerste afspraakje ontdekten we dat dit een gezamenlijke wens was!). We zijn al een tijdje bezig om hiervoor te sparen, maar hadden nog geen echte tijd in gedachten. We hebben nu besloten om dit te gaan doen in de zomer van 2012! Vandaar dat we het kopen van een huis nog even hebben uitgesteld tot na die reis. Hiermee samen hangt doel 17: we willen nog steeds een mooie grote boekenkast, maar die kopen we liever pas als we gaan verhuizen. In plaats daarvan ga ik nu op zoek naar planten waarvoor ik niet allergisch ben, én waar de kat niet van gaat eten (dit worden dus vetplanten en/of cactussen, maar groen is groen!). Ook willen we graag eindelijk eens een fatsoenlijke stereo-installatie, aangezien we nog steeds een cd moeten afspelen in de dvd-speler, en alleen radio kunnen luisteren via het UPC-kastje.


Lezen/Kijken/Luisteren
33. A-Z: Nieuwe films

Wordt vervangen door:
33. 'Le petit prince' lezen in het Frans


Dit doel vervang ik om dat ik eigenlijk al teveel filmdoelen heb. Het wordt erg lastig dit doel te halen als ik de bioscoopfilms, de Disney/Pixarfilms en de specifieke filmdoelen (o.a. Harry Potter) al niet mee reken. Ik ben ook geen echte filmkijker, dus het interesseerde me eigenlijk ook niet zoveel, dit doel. =P

Daarom heb ik dit doel vervangen door één in de categorie 'lezen'. Om mijn Frans weer eens wat op te halen wil ik graag proberen om Franse boeken te lezen. Omdat ik niet goed genoeg ben in Frans (vooral mijn vocabulaire is niet zo groot) om een 'volwassen' boek te lezen, heb ik besloten om te proberen om een kinderboek te lezen in deze taal. En welk boek is hiervoor nu beter geschikt dan het beroemdste Franse kinderboek aller tijden, 'Le Petit Prince'?! Bovendien ken ik het boek nog niet, dus ik ben sowieso benieuwd. Ik hou mijn woordenboek in de aanslag!

Sport en spel
41. Aan 25 prijsvragen meedoen

Vervang ik door:
41. Sirsha-asana kunnen


Ik wil dit doel vervangen omdat ik het steeds vergeet bij te houden. Ik heb geen idee meer hoeveel prijsvragen ik al heb ingevuld, waardoor dit een beetje een nutteloos doel is geworden. Ik heb het vervangen door een echte uitdaging: de headstand pose kunnen beoefenen bij yoga. Ik heb hier vorige week een begin mee gemaakt (ik kan m nog niet zoals op het plaatje, dat is de eindfase van deze pose, ik ben pas in fase 1) en merk dat ik dit heel lastig vind. Het is een beetje eng om op je hoofd te staan, en: het doet zeer! Ik wil heel graag toch deze pose onder de knie krijgen, als een soort overwinning. Ik merk daarbij echt dat ik de laatste tijd steeds meer geniet van mijn wekelijkse yoga (anderhalf) uurtje. Ik ga ook het yogaprogramma voor Wii aanschaffen, zodat ik thuis ook goed kan oefenen. Op die manier hoop ik dat ik deze pose over een jaar kan uitvoeren!

Reizen/uitjes
58. In vijf landen komen waar ik nog niet ben geweest
67. Logeren in het echte Disney-hotel in Disneyland Parijs
70. Op vakantie gaan in Azië

Deze doelen vervang ik door:

58. Een rondreis van 3 maanden door de VS maken
67. Een pretpark in Duitsland bezoeken
70. Een dagje winkelen in Antwerpen


Deze doelen worden vervangen om dezelfde reden: ik ben iets te optimistisch geweest bij het opstellen ervan! Het was financieel en tijdtechnisch gezien wel erg positief om te denken dat ik in 2.5 jaar 5 voor mij onbekende landen zou bezoeken, waarvan 1 in Azië, en ook nog even een tripje naar Disneyland zou kunnen maken. Bovendien telt de VS maar één keer, en daar gaan we volgend jaar voor de tweede keer heen in de looptijd van dit project. Vandaar dat ik de doelen heb vervangen door andere in deze categorie. Doel 58 heb ik eigenlijk al uitgelegd. Het pretpark in Duitsland is iets wat Jouke en ik al heel lang eens willen doen, we denken dan vooral aan Phantasia of WB Movie World. Ook lijkt het me leuk om eens te shoppen in Antwerpen, deze stad schijnt de leukste winkelstad van Europa te zijn. =)

Voor mezelf
75. Drie keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste
86. Elke maand een leuke foto van mezelf maken

Worden vervangen door:

75. Minimaal eens per jaar naar een Wellnesscenter
86. Ieder seizoen een foto maken van dezelfde plek


Doel 75 vervang ik vanwege de financiële kant hiervan. We zijn nu dus druk aan het sparen voor Amerika, waardoor ik niet meer zo vaak naar de schoonheidsspecialiste ga. Om toch aan 'verwennen' toe te komen, heb ik dit doel vervangen door het minimaal eens per jaar bezoeken van een wellnesscenter. Heerlijk!

Doel 86 heb ik vervangen omdat ik het oorspronkelijke doel eigenlijk gewoon vergeten was... Ik heb sinds oktober geen foto meer gemaakt, waardoor dit doel dus min of meer mislukt is. Daarom heb ik het vervangen door een doel uit dezelfde categorie: het ieder seizoen maken van een foto van dezelfde plek, met mijzelf erbij. De eerste heb ik al gemaakt: die van de Lente dus.

Bij deze dus de geupdate lijst van mijn doelen. Hierna weer gewone posts!

1 opmerking:

Kim zei

Kijken of ik nu wel een reactie kan achterlaten ;).

Echt gaaf dat je volgend jaar in de zomer een rondreis door Amerika gaat maken. Alvast veel voorpret toegewenst met het plannen ervan :).