23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

10 april 2012

31. David Copperfield

Doel 31, het lezen van drie boeken van Charles Dickens in het Engels, is voltooid! Eerder las ik al Oliver Twist en A Christmas Carol en nu heb ik dit doel afgemaakt door David Copperfield te lezen.

Hoewel ik de vorige boeken ook al mooi vond, kan ik nu pas zeggen dat ik snap waarom Charles Dickens zo geroemd wordt. David Copperfield was volgens hemzelf zijn beste boek en is deels autobiografisch. Het vertelt het verhaal van David, vanaf zijn geboorte tot hij achter in de twintig is en aan een succesvolle carrière als schrijver is begonnen. David heeft het niet makkelijk: hij verliest zijn ouders op jonge leeftijd, wordt zowel op school als door zijn stiefvader mishandeld, wordt verraden door zijn beste vriend en financieel gaat het hem ook niet bepaald voor de wind. Hij weet alle moeilijkheden echter te doorstaan en aan het eind komt alles goed.Waarom is dit boek zo mooi?
Naast dat het boek weer zo prachtig beeldend geschreven is, net zoals de voorgaande boeken, heeft David Copperfield naar mijn mening iets extra's. Ten eerste is daar het autobiografische element dat toch nog wat meer tot de verbeelding spreekt. Daarnaast zijn de personages in dit boek vrijwel zonder uitzondering in het bezit van één of meer komische eigenschappen. Zo is daar de tante van David, Betsy Trotwood, die de hele dag voor het raam zit om ezels uit haar tuin te jagen. Ook heeft dit boek een echte 'slechterik', in de vorm van Uriah Heep, een slijmerig onderkruipsel waaraan je direct een hekel hebt, al voor hij iets daadwerkelijk slechts heeft gedaan.

Toch zijn bovenstaande redenen niet doorslaggevend. De grootste aantrekkingskracht van dit boek is het optimisme dat van iedere bladzijde afstraalt. Hoewel David zeker niet gespaard wordt, is er continu een sfeer van 'het komt wel goed'. Dat geeft hoop en zorgt ervoor dat je van iedere van de 750 bladzijden geniet.

1 opmerking:

Anoniem zei

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your lauranaar101.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com