23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

11 januari 2012

Oja, ik heb een blog!

Ik weet het, ik weet het - ik heb veel te lang niet geblogd. Ik heb eigenlijk maar één (heel groot en heel geldig) excuus: ik heb het veel te druk gehad met mijn scriptie. December is voorbij gegaan in een waas van tests ontwikkelen, tests afnemen en vervolgens de ingevulde tests invoeren, en nu is het ineens alweer half januari en heb ik nog steeds niets geschreven.

Gelukkig betekent dat niet dat ik niets aan mijn doelen heb gedaan, integendeel zelfs! Deze week volgt daarom dagelijks een blogje om jullie per categorie even op de hoogte te stellen van alle vooruitgang. Vandaag: lezen/kijken/luisteren. 


#23 Alle cd's van Madonna bezitten (8/14)
Een week of drie geleden heb ik het verzamelalbum 'Celebration' aan mijn collectie toegevoegd. Ik heb bovendien Spotify ontdekt, waarop ik alle albums gratis kan beluisteren voor ik ze koop. Na een paar keer hierop Celebration geluisterd te hebben, besloot ik deze te kopen. Stofzuigen is nooit meer saai nu =P. Ook ben ik erachter gekomen dat via amazon.co.uk de cd's erg goedkoop verkrijgbaar zijn, dus kan ik deze collectie hopelijk vrij snel compleet maken.

#26 Alle Agatha Christie Vijflingen bezitten (26/27)
Jaja, je ziet het goed, nog maar één! Mijn moeder blijkt een soort magnetische aantrekkingskracht uit te oefenen op vijflingen, want ze heeft binnen een week of drie vier vijflingen voor me gevonden. Zelf heb ik er nog twee gekocht via marktplaats, en nu ben ik alleen nog op zoek naar nummer 27, de laatste dus. Heerlijk om weer detectives te lezen die ik nog niet ken! Op dit moment ben ik bezig in 'de moordenaar droeg blauw' - de moord is net gepleegd en ik heb uiteraard nog geen idee wie het gedaan heeft.

#27 Iedere maand 1 Disney/Pixar film kijken (19/30)
Dit doel schiet niet echt op, vooral omdat we grotendeels door de echte klassiekers heen zijn. Gelukkig komt begin februari Lady & The Tramp uit (die vind ik zoooo leuk!) en in maart Assepoester, dus we hebben weer twee echte goede klassiekers om naar uit te kijken. Wel hebben we inmiddels The Lion King gekeken, die blijft natuurlijk fantastisch. Mufasa's dood is wel het meest tranentrekkende moment van alle Disneyfilms denk ik, en Timon&Pumbaa behoren zeker tot de grappigste bijpersonages.

#30 Alle kinderboeken van Roald Dahl lezen (10/15)
Ik vind het gewoon jammer dat het met dit doel al zo hard opschiet - ik wil gewoon genieten van het feit dat ik er nog steeds een paar niet gelezen heb ;-). Ik heb vorige maand 'James & The Giant Peach' gelezen. Ik kende dit boek niet, en had ook de film nog nooit gezien, dus het verhaal was een volledige verrassing voor mij. Ik vond het niet de leukste die ik tot nu toe heb gelezen, maar wel een heel ontroerende. Bovendien werd het boek grappiger naarmate het einde naderde - hoe de Perzik uiteindelijk op het Empire State Building in NYC terecht komt is wel erg leuk. De vijf boeken die ik nu nog moet lezen zijn 'Matilda', 'The Witches', 'Danny the Champion of the World', 'Esio Trot' en 'The Magic Finger'. Ik denk dat ik 'The Witches' voor het laatst bewaar, aangezien dat één van mijn favoriete boeken was als kind. Ik heb er heel veel zin in om deze in het Engels te lezen.

#31 Drie boeken van Charles Dickens in het Engels lezen (2/3)
Nog een minstens zo beroemde schrijver natuurlijk. Ik heb in december het boek (of eigenlijk een kort verhaal, 75 bladzijden) 'A Christmas Carol' gelezen. Dit is uiteraard het beroemde verhaal over de vrekkige Scrooge die op kerstavond drie geesten aan zijn bed krijgt: die van het verleden, het heden en de toekomst. Heerlijk om te lezen en het brengt je direct in kerststemming. Als derde ben ik van plan om 'David Copperfield' te gaan lezen, die heb ik al klaar liggen. Maar eerst nog even uitzoeken wie die moordenaar in het blauw is ;-).

#32 Een Harry Potter Marathon houden
Tenslotte nog een voltooid doel: vanaf tweede kerstdag t/m twee januari hebben Jouke en ik iedere dag één van de Harry Potter films gekeken, op volgorde natuurlijk. Via amazon.co.uk hebben we de box met alle films (voor maar liefst 25 pond, ofwel 30 euro...) aangeschaft. Heerlijk om ze allemaal achter elkaar te kunnen kijken! Mijn favoriete films zijn deel 4 en deel 7.1 (van de boeken is 6 mijn absolute favoriet, maar in  de film miste ik de voorgeschiedenis van Voldemort te veel).

Aardig opgeschoten dus! Morgen een blog in de categorie 'Culinair'. =)

Geen opmerkingen: