23-jarige student met een voorliefde voor schoenen, boeken en (slechte) tv-series.
Zie hier of ik een doorzetter of een eeuwige uitsteller ben.

De doelen:
De Lijst

17 augustus 2011

27. Disney: The Princess & The Frog

Je kent vast wel het sprookjesachtige verhaal van de prinses die een kikker kuste, die toen in een prins veranderde. En ze leefden nog lang en gelukkig, enzo.

Toen Disney besloot dit sprookje te gaan verfilmen, was mijn eerste reactie: 'yay, weer een echte Disney-prinsessenfilm!'. Toen vervolgens bleek dat er een draai aan het oorspronkelijke verhaal werd gegeven door niet de kikker in een prins te laten veranderen, maar de prinses in een kikker, wist ik helemaal zeker dat ik deze film wilde zien.


Het verhaal
Tiana, een hardwerkend meisje in Louisiana, droomt er al haar hele leven van om een eigen restaurant te openen. Het ontbreekt haar echter aan geld. Als ze op een avond aan het werk is op het gemaskerd bal van haar vriendin, wordt ze verrast door een pratende kikker. Hij overtuigt haar ervan hem te zoenen, omdat hij eigenlijk een prins is, maar wanneer ze dat doet, verandert ze zelf ook in een kikker. De twee kikkers gaan samen op zoek naar Mama Odi in de Bayou rond New Orleans, omdat zij hen kan vertellen hoe ze weer mens moeten worden.

Mening
Mijn eerste gedachte bij deze film? 'Swingend!'. Het verhaal speelt zich af in New Orleans, en dat is duidelijk te merken aan de muziek. Jazzy, Bigband, Swing, alles aan deze film schreeuwt 'dansen!'. Dit is ook de eerste Disneyfilm in een aantal jaar die weer aanvoelde als een echte, ouderwetse Disneyklassieker (Rapunzel is dat nog iets meer). Af en toe is de film behoorlijk donker (met name de scenes met de Voodoomeester), en ook in deze Disney kun je, zoals het hoort, weer even een traantje wegpinken als één van de sidecharacters dood gaat.

Kortom: het is misschien niet de beste Disneyfilm ooit, maar met deze film heeft Disney wel aangetoond dat ze nog steeds prima in staat zijn om mooie animatiefilms te maken. Zeker de moeite waard dus!

Geen opmerkingen: